Millores en la Brigada de Neteja d’Edificis de l’Ajuntament de Pedreguer.

Logotip de la secció sindical de CNT-AIT a l’Ajuntament de Pedreguer.

Des del començament del nou curs escolar l’Ajuntament de Pedreguer està implementant algunes de les millores que feia temps li exigíem des del sindicat CNT-AIT. Des de que el servei es va re-municipalitzar la Brigada de Neteja d’Edificis Municipals havia patit i suportat tota classe d’irregularitats. Horaris sense cap lògica que impedíen totalment la més mínima conciliació amb la vida no ja familiar si no amb la vida en general; una falta de control horari generalitzat que a sobre l’Ajuntament va utilitzar per perpetrar un expedient disciplinari a una companya del sindicat que vàrem desmontar deixant-lo en res i vegent-se obligat el consistori a deixar que caducara i tornara a ser el paper mullat que sempre va ser; ordres fora de to, fora d’horari i per grups de watsap particulars; modificacio de les condicions de treball sense cap negociació i fent-les firmar d’una en una quan es tractava d’una modificació substancial i col•lectiva…

Ens trobàvem davant d’una falta total de respecte de l’empresa cap a la Brigada al complet. Davant tot açò la CNT-AIT no ha parat de demanar sense descans que s’acomplisca, com a mínim, la llei i hem demanat per escrit un mínim de nou voltes i en reunions amb regidor i alcalde que s’acompliren les condicions de treball que marca la llei i que es tractara a les netejadores amb la màxima consideració com a empleades públiques que són.

Un dels documents presentats per CNT-AIT. Concretament la Taula reivindicativa. S’han tapat o esborrat dades personals.

En la reunió on es va presentar aquest document l’alcaldia prengué nota i va dir que hi havia coses interessants. I sembla que eixes coses interessants, després de molta acció sindical cenetista i l’absoluta apatia d’altres, van implementant-se.

Des de primers de setembre s’ha entregat a les netejadores un nou quadrant amb molta més estabilitat horària i que permet una conciliació real amb la vida (familiar o del tipus que siga) tal com ocorre amb la resta del personal municipal. També s’ha concretat una altra exigència de CNT-AIT com era integrar les netejadores en un grup «oficial» de watsap. Encara queden molts assumptes pendents i no deixarem de lluitar fins que la Brigada de Neteja dels Edificis Municipals puga gaudir de tots els drets contemplats en el conveni col•lectiu de l’Ajuntament i en el decret de condicions de treball de la Generalitat.

SOLIDARITAT

SUPORT MUTU

ACCIÓ DIRECTA

ANARCOSINDICALISME

Secció sindical de CNT-AIT Ajuntament de Pedreguer.

SOV de la CNT-AIT de la Marina Alta

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *